Putin tregon çfarë i tha Erdogan për operacionin turk në Siri

Putin tregon çfarë i tha Erdogan për operacionin turk në Siri

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan i shpjegoi sot homologut të tij rus Vladimir Putin qëllimet e operacionit ushtarak të Turqisë në Siri.

“Erdogan më shpjegoi në detaje objektivat e operacionit ushtarak turk përgjatë kufirit me Sirinë,” tha Putin pas takimit me Erdogan.

Presidenti rus theksoi se është e rëndësishme që ‘anëtarët e organizatave terroriste, veçanërisht Shteti Islamik, të cilat mbahen nga forcat ushtarake kurde dhe që po përpiqen të shpëtojnë, të mos përfitojnë nga veprimet e forcave ushtarake turke’.