Që ditën e parë të punës ky qen policie u bë hero

Që ditën e parë të punës ky qen policie u bë hero

Qeni i policisë, Max-i sapo ishte licencuar dhe filloi ditën e parë të punës në polici. E falë zotësisë së tij, ai arriti të shpëtojë një nënë dhe një foshnje atë ditë.

Një nënë e zhdukur dhe foshnja e saj 1-vjeçare u gjetën pasi Max i gjeti në buzë të një përroi, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Ishte dita e parë e qenit të licencuar të policisë Max, gjatë punës me departamentin Dyfed-Powys në Uells kur qeni dhe mbajtësi i tij, PC Peter Lloyd, filluan kërkimin e tyre për dy personat e humbur.

“Gruaja nuk ishte parë për dy ditë, e cila ishte jashtë karakterit, dhe telefoni i saj nuk po funksiononte, kështu që natyrisht shqetësimi për sigurinë e saj ishte i lartë”, tha inspektori Jonathan Rees-Jones në një deklaratë.

“Falë punës së shkëlqyeshme midis ekipeve, makina e gruas u gjet shpejt në një rrugë malore. Megjithëse kjo u dha oficerëve një vend ku të kërkojnë, ende kishte një zonë të gjerë për të mbuluar duke pasur parasysh sasinë e kohës gjatë të cilës ajo kishte humbur”.

Kjo është kur aftësitë e Max erdhën në shpëtim. Të udhëhequr nga Max dhe pas 90 minutash kërkimi, Lloyd zbuloi gruan e zhdukur duke kërkuar për ndihmë në krah të malit pranë një lugine të pjerrët, tha Rees-Jones.

Foshnja dhe nëna u gjetën të sigurta, dhe besohet se kanë qenë në zonë për një kohë të gjatë. /Insajderi.com