Qëllohet për vdekje një burrë gjatë protestave në Denver

Qëllohet për vdekje një burrë gjatë protestave në Denver

Një burrë është qëlluar për vdekje gjatë protestave rivale të krahut të djathtë dhe të majtë në qytetin amerikan të Denver.

Raportet thanë se i vdekuri kishte marrë pjesë në një të ashtuquajtur “Patriot Rally” të demonstruesve të krahut të djathtë.

Policia tha se i dyshuari i arrestuar ishte një roje private sigurie që nuk ishte i lidhur me kundër-demonstruesit.

Një stacion televiziv i Denver tha se kishte punësuar të dyshuarin si roje sigurie për të mbrojtur ekuipazhin e saj. Sidoqoftë, policia nuk e ka konfirmuar këtë.

“Rally Patriot” që po zhvillohej në Denver u prit nga kundër-protesta nga disa grupe që thanë se po mbanin një “Black Lives Matter-Antifa Soup Drive”.

Të shtënat u zhvilluan në një oborr të Muzeut të Artit në Denver.

Fotografitë e botuara nga gazeta Denver Post se tregojnë një ballafaqim gjatë të cilit demonstruesi godet rojën e sigurisë dhe spërkat me sprerkatës lotsjellës përpara se roja i sigurisë të qëllojë./Insajderi.com

Burimi: BBC News