Qindra udhëheqës fetarë nga e gjithë bota po bëjnë thirrje për ndalimin e terapisë së konvertimit

Qindra udhëheqës fetarë nga e gjithë bota po bëjnë thirrje për ndalimin e terapisë së konvertimit

Më shumë se 370 udhëheqës fetarë nga e gjithë bota po bëjnë thirrje për ndalimin e terapisë së konvertimit – përpjekjen për të ndryshuar orientimin seksual ose identitetin gjinor të një personi.

Nënshkruesit e deklaratës përfaqësojnë të gjitha besimet kryesore të botës dhe shumë prej tyre janë avokatë të njohur LGBT.

Ato përfshijnë klerikun e Afrikës së Jugut Kryepeshkopin Desmond Tutu dhe ish-Kryearbinin e Irlandës David Rosen.

Figura të tjera fetare thanë se një ndalim mund të rrezikonte kriminalizimin e pastorëve.

Një deklaratë që bën thirrje për një ndalim do të nisë në një konferencë të sponsorizuar nga Zyra e Jashtme, e Komonuelthit dhe Zhvillimit (FCDO) të mërkurën.

Peshkopi anglikan i Liverpool, Paul Bayes dhe Mary McAleese, ish-presidenti i Irlandës, janë gjithashtu midis atyre që kanë nënshkruar deklaratën./Insajderi.com

BBC News