Qytetet me pagat më të larta në botë

Qytetet me pagat më të larta në botë

“Deutsche Bank” ka lëshuar javën e kaluar raportin vjetor të „Mapping the world’s prices“, të shpenzimeve për mallra dhe shërbime në qytetet më të mëdha dhe më të fuqishme në botë.

Në këtë shembull janë marrë të gjitha shpenzimet, nga një paketë me koston mesatare për të marrë me qera dy dhoma gjumi të një apartamenti.

Përveç kësaj, banka ka analizuar pagat mesatare (tatimin), e cila është një tregues i rëndësishëm për mirëqenien.

Qytetet më të mira të hemisferës veriore, apo ekonomitë e zhvilluara perëndimore, por edhe qytete në Australi dhe Zelandën e Re mund të mburren me një renditje të mirë.

Nuk është e habitshme se pagat janë më të larta në qytetet me kostot e larta të jetesës, të tilla si në qendrat financiare në Londër, Nju-Jork dhe Frankfurt, shkruan albinfo.ch.

 1. Edinburg, Britani e Madhe, paga mesatare neto: 2.293 dollarë
 2. Ottawa, Kanada – 2,446 dollarë
 3. Amsterdam, Holandë – 2.493 dollarë
 4. Toronto, Kanada – 2,560 dollarë
 5. Paris, Francë – 2.583 dollarë
 6. Dublin, Irlandë – 2.603 dollarë
 7. Helsinki, Finlandë – 2,620 dollarë
 8. Stockholm, Suedi – 2.622 dollarë
 9. Frankfurt, Gjermani – 2.626 dollarë
 10. Hong-Kong – 2,715 dollarë
 11. Oukland, Zelanda e Re – 2.762 dollarë
 12. Londra, Britani e Madhe – 2.776 dollarë
 13. Tokio, Japonia – 2.897 dollarë
 14. Veligton, Zelanda e Re – 2.941 dollarë
 15. Copenhagen, Denimarka – 2.958 dollarë
 16. Singapore – 3077 dollarë
 17. Oslo, Norvegji – 3154 dollarë
 18. Melburn, Australi – 3.344 dollarë
 19. Sidnej, Australia – 3451 dollarë
 20. Çikago, SHBA – 3.622 dollarë
 21. New York, SHBA – 4304 dollarë
 22. Boston, SHBA – 4,322 dollarë
 23. San Francisco, SHBA – 4817 dollarë
 24. Cyrih, Zvicra – 5876 dollarë