Raportohet rasti i parë në SHBA me variantin e ri të Covid

Raportohet rasti i parë në SHBA me variantin e ri të Covid

Rasti i parë i raportuar amerikan i variantit shumë infektiv Covid-19 që u shfaq në SHBA është konfirmuar në shtetin e Kolorados.

Pacienti, një burrë në të 20-at e tij pa histori të kohëve të fundit të udhëtimit, aktualisht është në izolim.

Zyrtarët shëndetësorë të shtetit thanë se po punonin për të identifikuar kontaktet dhe rastet e tjera të mundshme të variantit të ri.

Lajmi erdhi ndërsa Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden kritikoi shpërndarjen e vaksinave nga administrata Trump.

Ai tha se programi po dështonte të shkonte sipas orarit./Insajderi.com

BBC News