Raste të shumta abuzimi: Holanda ndalon adoptimet ndërkombëtare

Raste të shumta abuzimi: Holanda ndalon adoptimet ndërkombëtare

Holanda po ndalon birësimet ndërkombëtare pasi një komision qeveritar zbuloi se fëmijët ishin vjedhur ose blerë nga prindërit e tyre, shkruan Voice of America, transmeton Insajderi.

Në rastet që nga vitet vitet 1960, komisioni gjeti abuzime të tilla si “falsifikimi i dokumenteve, abuzimi i varfërisë midis nënave biologjike dhe braktisja e fëmijëve për pagesa ose me detyrim”.

Komisioni u formua pasi të rriturit e birësuar gjetën që dokumentet e tyre kishin humbur ose ishin të rreme ose se birësimi i tyre ishte i paligjshëm.

Komisioni shqyrtoi rastet nga Sri Lanka, Indonezia, Bangladeshi, Brazili dhe Kolumbia midis viteve 1967 dhe 1998. Sidoqoftë, komisioni zbuloi se abuzimi kishte vazhduar para dhe pas kësaj periudhe kohore.

Ministri i të Drejtave Sander Dekker tha se ai “e kuptonte që kjo do të ishte e dhimbshme për disa njerëz, por le të mos harrojmë … ne po mbrojmë fëmijët dhe prindërit e tyre biologjikë”.

Dekker tha se puna bie mbi administratën tjetër për të vendosur nëse do të rinovojë ose jo një proces ndërkombëtar birësimi pa abuzime./Insajderi.com