Rekorde botërore që nuk janë thyer sot e kësaj dite

Rekorde botërore që nuk janë thyer sot e kësaj dite

Ndërsa shumë rekorde botërore janë thyer përsëri dhe përsëri, disa – të tilla si njeriu më i gjatë në botë – nuk janë thyer që kur u vendosën për herë të parë – dhe ndoshta kurrë nuk do të thyhen.

Njerëzimi gjithmonë ka qenë i magjepsur nga ekstremi, dhe Rekordet Botërore Guinness ka dokumentuar arritje të jashtëzakonshme që nga vitet 1950, njofton Insajderi.

Disa nga rekordet që ende nuk janë thyer nga një rekordmen i dytë janë këto:

Njeriu me më së shumti rekorde në botë

Ashrita Furman (Pic:Drew Gardner)

Shumica e njerëzve mund të ëndërronin vetëm të mbanin titullin e një rekord botëror, por një burrë ka thyer më shumë se 700.

Ashrita Furman ka kaluar mbi 30 vjet duke thyer rekord pas rekordi. Shumë nga rekordet e tij janë thyer, por kjo nuk i zvogëlon përpjekjet dhe arritjet e tij.

Thonjtë më të gjatë të botës

Shridhar Chillal nga India fitoi titullin e thonjve më të gjatë në një dorë të vetme në vitin 2014 për thonjtë e tij që nuk ishin prerë për më shumë se 60 vjet.

Në atë kohë, thonjtë në dorën e tij të majtë mateshin midis 164.5 cm deri në një ekstrem prej 197.8cm.

Njeriu më i gjatë në botë

Robert Wadlow

Njeriu më i gjatë i regjistruar ndonjëherë ishte Robert Wadlow, i cili arriti titullin në vitin 1940 kur me një gjatësi prej 2.72m.

Ai lindi nga prindër me madhësi mesatare në vitin 1918, por filloi të rritet me një shpejtësi marramendëse kur ishte fëmijë.

Njeriu që i mbijetoi 7 goditjeve të rrufesë

Massive fork lightning strike at night

Një burrë, ish-rojtar parku Roy C. Sullivan, arriti të mbijetojë duke u goditur nga rrufeja shtatë herë.

Ai u godit për herë të parë në vitin 1942, gjë që bëri që ai të humbasë gishtin e madh të këmbës dhe vuajti shumë herë para goditjes së tij të shtatë dhe të fundit në vitin 1977, ku pësoi djegie në gjoks dhe stomak.

Nuk ka gjasa që dikush të goditet nga rrufeja tetë herë dhe të mbijetojë për të thyer rekordin, kështu që duket se Sullivan do ta mbajë këtë titull për një kohë të gjatë.

Filmi më fitimprurës në botë

Scarlett O'Hara in 'Gone with the Wind'

Rritja e çmimeve të biletave të kinemasë do të thotë se filmat më fitimprurës të të gjitha kohërave janë filmat e fundit.

Sidoqoftë, pasi shuma totale e bruto të jetë rregulluar pas inflacionit, një film nga viti 1939 qëndron në krye të listës.

“Gone with the Wind “mori vetëm 393.4 milionë dollarë në arka ndërkombëtare në atë kohë, por pas inflacionit, arriti në një bruto totale prej 3.44 miliardë dollarë, duke e bërë atë filmin me fitimin më të lartë ndonjëherë.

Pandemia më vdekjeprurëse në botë

Ndërsa pandemia Covid-19 mund të jetë pandemia më e keqe e përjetuar, pandemia më vdekjeprurëse në botë ndodhi midis viteve 1347 dhe 1351.

Forma pneumonike e murtajës, e njohur gjithashtu si Vdekja e Zezë, shkatërroi Evropën duke vrarë një të katërtën e popullsisë së saj.

Rreth 75 milionë njerëz vdiqën në të gjithë botën për shkak të sëmundjes, duke e bërë atë pandeminë më vdekjeprurëse dhe më të keqe globale ndonjëherë.

Sëmundja prek ende midis 1.000 deri në 3.000 njerëz në vit, por tani mund të shërohet. Le të shpresojmë që ky rekord të mos thyhet kurrë.

Ndërtesa më e madhe e zyrave në botë

Pentagoni aktualisht mban titullin e ndërtesës më të madhe në botë për zyra.

Ndërtesa përbëhet nga mbi 6 milionë metra katrorë, nga të cilat mbi gjysma e hapësirës përdoret për zyra.

Burimi: Mirror.co.uk