Renditja përfundimtare e vitit 2019 – në këtë pozitë ndodhet Kosova

Renditja përfundimtare e vitit 2019 – në këtë pozitë ndodhet Kosova

FIFA ka publikuar renditjen e fundit botërore për vitin 2019, ku pozita e Kosovës nuk ka ndryshuar.

Shtëpia më e madhe e futbollit ka publikuar renditjen përfundimtare për vitin 2019, ku Kosova është në pozitën e 115-të, ashtu si edhe muajin e kaluar.

Vendin e parë për vitin 2019 e mban Belgjika, që ndiqet nga Franca, Brazili, Anglia dhe Uruguai.

Renditja vazhdon me Kroacinë, Portugalinë Spanjën dhe Argjentinën.

Kombëtarja e Kosovës këtë vit e mbyll në pozitën e 115. Në anën tjetër, pozita e 66 është rezervuar për Kombëtaren Shqiptare.

Kujtojmë se Kosova ra për një pozitë, në renditjen paraprake që u publikua më 28 nëntor të këtij viti.

Kosova vitin e kaluar e kishte mbyllur në pozitën e 131-të, derisa Belgjika renditet në vend të parë për të dytin vit radhazi.

Renditja e radhës e FIFA-s do të publikohet në shkurt të vitit 2020.