Reporteri i New Yorker pushohet nga puna sepse ekspozohet në një moment intim gjatë thirrjes Zoom të stafit

Reporteri i New Yorker pushohet nga puna sepse ekspozohet në një moment intim gjatë thirrjes Zoom të stafit

Një reporter i famshëm është pushuar nga puna nga revista New Yorker pasi ai u ekspozua në një moment intim gjatë një telefonate Zoom të stafit.

Jeffrey Toobin, 60 vjeç, i cili është gjithashtu analist i lartë ligjor për CNN, konfirmoi në një tweet se ishte shkarkuar nga puna.

Kompania mëmë e New Yorker-it, Conde Nast, shkroi në një email për stafin: “Unë dua t’i siguroj të gjithë se i marrim seriozisht çështjet e vendit të punës”.

Pasi u pezullua muajin e kaluar, Z. Toobin tha se ai e kishte menduar se ishte jashtë kamerës gjatë incidentit.

Vice Neës, i cili shpërtheu historinë fillestare, njoftoi se kolegët e moshuar kishin parë z. Toobin duke masturbuar ndërsa ai ishte me sa dukej në një thirrje të veçantë.

Shefi i njerëzve të Condé Nast, Stan Duncan, shkroi në një shënim për stafin e cituar nga media amerikane se si rezultat i hetimit të tyre të brendshëm z. Toobin “nuk ishte më i lidhur me kompaninë tonë”.

Ai shtoi: “Ne jemi të përkushtuar për të nxitur një mjedis ku të gjithë ndjehen të respektuar dhe mbështesin standardet tona të sjelljes”.

Incidenti ndodhi më 15 tetor gjatë një simulimi zgjedhor që përfshinte radio New Yorker dhe WNYC.

Toobin u pezullua menjëherë.

Në një deklaratë për Vice muajin e kaluar, ai tha: “Unë bëra një gabim të turpshëm, duke besuar se isha jashtë kamerës”.

Ai i kërkoi falje familjes, miqve dhe kolegëve të tij.

“Unë besoja se nuk isha i dukshëm në Zoom,” i tha ai Vice. “Mendova se askush në telefonatën e Zoom nuk mund të më shihte. Mendova se e kisha ndalur videon e Zoom.”

Vice citoi dy burime anonime që ishin në takim të thoshin se kishin qenë dëshmitarë të incidentit.

Simulimi i zgjedhjeve përfshinte figura të shquara të New Yorker-it që luanin politikanë, të tillë si Presidenti Donald Trump dhe rivali i tij Demokrat Joe Biden. Z. Toobin po përfaqësonte gjykatat.

Gjatë një pushimi në procedurë, sipas burimeve të Vice, Z. Toobin dukej se ishte në një telefonatë tjetër video por u pa momente më vonë në kamera duke prekur penisin e tij./Insajderi.com

BBC News