Trump vs. Biden

Rezultatet e sondazhit: Evropa nuk e do Trump-in

Rezultatet e sondazhit: Evropa nuk e do Trump-in

Shumica e njerëzve të anketuar në shtatë vende të mëdha evropiane duan që kandidati demokrat presidencial Joe Biden të mundë Presidentin Donald Trump në zgjedhjet e SHBA në vitin 2020, sipas një sondazhi të ri nga  “YouGov” që konfirmon atë që shumë njerëz tashmë dyshuan për popullaritetin e ulët të Trump jashtë vendit, njofton Insajderi.

Vendet e anketuara ishin Britania, Gjermania, Franca, Danimarka, Suedia, Spanja dhe Italia.

Nuk ka qenë sekret gjatë presidencës së tij që Presidenti Trump është jopopullor në pjesën më të madhe të Evropës. Presidenti është përshëndetur nga protesta të mëdha për vizitat e tij në Mbretërinë e Bashkuar, me aktivistë në Londër që mbanin një tullumbace që paraqiste Trump-in si një foshnjë gjigande portokalli në vitin 2018. Dhe në samitin e G20 në Hamburg, Gjermani, në 2017-n, ardhja e Trump nxiti trazira të dhunshme.

Sondazhi sugjeroi gjithashtu se fushata kaotike zgjedhore ka pasur një ndikim negativ në reputacionin e demokracisë amerikane jashtë vendit, me pakica të vogla të të anketuarve në secilin vend që raportojnë se ata mendojnë se zgjedhjet e vitit 2020 do të jenë “plotësisht të lira dhe të drejta”. Në Gjermani, vetëm 2% ishin dakord me këtë.

Shumica e të anketuarve në secilin nga shtatë vendet evropiane të anketuara nga YouGov thanë se besonin se Trump kishte qenë një president ‘i dobët ose i tmerrshëm’. Dhe më shumë se 50% në secilin shtet thanë se presidenca e Trump kishte pasur një ndikim negativ në vendin e tyre, gjithashtu. /Insajderi.com

Burimi: TIME