Së paku 35 të vdekur gjatë varrimit të Soleimanit

Deri te incidenti ka ardhur në Kreman, qytetin e lindjes së gjeneralit të vrarë iranian Soleimani.

Së paku 35 të vdekur gjatë varrimit të Soleimanit

Së paku 35 persona kanë vdekur, dhe 48 janë lënduar kur erdhi deri te trazirat në kortezhin funeral në Kerman, qytetin e lindjes së gjeneralit iranian Qassim Soleimani, të vrarë në sulmin ajror amerikan në Irak, ka transmetuar televizioni shtetëror iranian.

Televizioni ka transmetuar se Shërbimi i Emergjencës së Iranit ka kumtuar se ka të vdekur dhe lënduar në turmë, transmeton AP.

Në fotografitë të cilat i ka transmetuar televizioni shtetëror, shihen disa mijëra njerëz të tubuar nëpër rrugët e qytetit, shumica të veshur në të zeza, në shenjë zie për shkak të vrasjes së gjeneralit, transmeton Reuters./Insajderi.com.