Së paku 7 të vdekur në sulmin në shkollën e Pakistanit

Së paku 7 të vdekur në sulmin në shkollën e Pakistanit

Të paktën shtatë persona kanë vdekur dhe më shumë se 50 të plagosur pas një shpërthimi gjatë një klase në një shkollë fetare në Pakistan, ka thënë policia.

Zyrtarët e spitalit thonë se të vrarët në sulmin i cili ndodhi në qytetin verior të Peshaëar, ishin të moshës midis 20 dhe 30 vjeç.

Dhjetëra të tjerë u plagosën, përfshirë katër fëmijë nën moshën 13 vjeç.

Asnjë grup ende nuk ka marrë përgjegjësinë. Një hetim ka filluar.

Raportet e mëparshme sugjeronin që katër nga të vdekurit ishin fëmijë, por që atëherë është tërhequr.

Qyteti i Peshaëar, afër kufirit afgan, ka parë momente të rënda dhune gjatë kryengritjes talebane në vitet e fundit.

Gjashtë vjet më parë, persona të armatosur sulmuan një shkollë ushtarake në qytet duke lënë më shumë se 150 të vdekur, përfshirë shumë fëmijë.

Sidoqoftë, numri i sulmeve është zvogëluar shumë vitet e fundit./Insajderi.com

Burimi: BBC News