SHBA: Derek Chauvin fajtor për vrasjen e George Floyd

SHBA: Derek Chauvin fajtor për vrasjen e George Floyd

Një juri amerikane ka gjetur një ish-oficer policie fajtor për vrasje mbi vdekjen e afro-amerikanit George Floyd në një rrugë në Minneapolis vitin e kaluar.

Derek Chauvin, 45 vjeç, u filmua i gjunjëzuar në qafën e Floyd për më shumë se nëntë minuta gjatë arrestimit të tij majin e kaluar.

Pamjet e shikuara gjerësisht nxitën protesta në të gjithë botën kundër racizmit dhe përdorimit të tepruar të forcës nga policia.

Chauvin u shpall fajtor për tre akuza: vrasje e shkallës së dytë, vrasje e shkallës së tretë dhe vrasje pa dashje.

Garancia e tij u revokua menjëherë dhe u vendos në paraburgim. Dënimi ka të ngjarë të ndodhë brenda dy muajsh, dhe Chauvin mund të kalojë dekada në burg. Ai pritet të apelojë kundër vendimit. /Insajderi.com