FACEBOOK PËRKRAHË TRUMP’IN

Shkak bëhet Trump, Facebook pushon nga puna inxhinierin që ngriti zërin kundër Presidentit

Shkak bëhet Trump, Facebook pushon nga puna inxhinierin që ngriti zërin kundër Presidentit

Një inxhinier softverik është pushuar nga pozita që mbante në kompaninë e rrjetit social Facebook, pasi që zëshëm kritikoi Presidentin amerikan Donald Trump, për qëndrimet e tija ‘raciste’ të shprehura edhe në rrjetet sociale.

Për më tepër, inxhinieri në fjalë siç raporton Al Jazeera, e kishte kritikuar edhe shefin e tij, Mark Zuckerberg, për vendimin për të mos i larguar nga Facebook postimet e Presidentit Trump, ku ai shfaqte qëndrimet e tija kundër protestave anti-raciste në Shtetet e Bashkuara, transmeton Insajderi.

Brandon Dail, inxhinieri nga Seattle, ka shkruar në Twitter të Premten se ai ishte larguar nga puna pasi që kishte kritikuar publikisht njërin nga kolegët e tij, pasi që sipas tij, kishte refuzuar të jepte përkrahjen e tij për lëvizjen Black Lives Matter në dokumentet që po zhvillonte si “web developer”.

“Nuk e vë në dyshim që ajo që po bënte ai, shkel politikat e vendit të punës në Facebook”, ka shkruar ai të premten.

“Nuk po them se jam pushuar nga puna padrejtësisht. Isha i ngopur me Facebook, dëmin që po e shkakton kjo kompani dhe heshtjen e atyre që janë të përfshirë aty (duke përfshirë veten time)”, shkruante ndër të tjerash Dail.

Postimet e Trumpit të cilat nxitën zemërimin e stafit të Facebook, përfshinin frazën nacionaliste dhe raciste: “kur plaçkitja nis, gjuajtja fillon” në lidhje me demonstrimet kundër racizmit dhe brutalitetit policor pas vrasjes së George Floyd me 25 Maj, kur afro-amerikani vdiq në prangat e policisë në Minneapolis.

Përderisa Twitter vendosi një etiketim në postimet e Trump duke thënë që aty glorifikohej dhuna, Facebook i la të paprekura deklaratat e tij.

Zuckerberg e ka mbrojtur vendimin e tij në një mbledhje të tensionuar me pjesëtarët e stafit, ndërsa Dail shkruan në Twitter se gjatë asaj mbledhjeje, ishte “kristal e qartë se lidershipi i Facebook refuzoi të qëndronte në anën e anti-racizmit”.