Shkencëtarja del për vrap në plazh, rastisë në fosilet e një dinozauri

Shkencëtarja del për vrap në plazh, rastisë në fosilet e një dinozauri

Një shkencëtare ka zbuluar një fosil dinozauri 166 milionë vjeçar ndërsa po vraponte përgjatë bregut të një ishulli të vogël skocez, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Dr. Elsa Panciroli po vraponte për t’u takuar me ekipin e saj të kërkimit paleeologjologjik në Eigg kur ajo bëri zbulimin.

Dr Elsa Panciroli

Në Skoci, fosilet e kockave të dinozaurëve ishin gjetur më parë vetëm në Ishullin e Skye.

Kocka e gjymtyrëve është rreth 50 cm e gjatë dhe mendohet se i përket një dinosauri stegosaurian, si stegosaurus.

Shkencëtarët kanë kërkuar fosile dinozauri në ishull për rreth 200 vjet. Më parë fosilet e vetme të gjetura në Eigg ishin zvarranikë detarë dhe peshq.

Dr. Panciroli tha që ekipi hulumtues po kërkonte këto fosile dhe nuk kishte pritur të gjente prova të një dinozauri.

Shkencëtarja, e cila punon në Muzetë Kombëtare të Skocisë, tha: “Ishte një zbulim i papritur”. /Insajderi.com