Një pako me material shpërthyes është aktivizuar në qytetin lindor francez, Lion, duke plagosur të paktën tetë persona, kanë rap" />

Shpërthimi i një pakoje në Lion plagos tetë persona

Shpërthimi i një pakoje në Lion plagos tetë persona

Një pako me material shpërthyes është aktivizuar në qytetin lindor francez, Lion, duke plagosur të paktën tetë persona, kanë raportuar mediat lokale.

Personat e plagosur në këtë shpërthim, duket se kanë pësuar lëndime sipërfaqësore në gjymtyrët e poshtme, është thënë bazuar në raportime.

Ushtarët kanë arritur në vendin e ngjarjes ashtu sikurse zyrtarët policorë dhe ekspertët e pajisjeve shpërthyese.

Presidenti francez, Emmnauel Macron, e ka përshkruar shpërthimin, në qytetin e tretë më të madh në Francë, si “sulm”.

E përditshmja, Le Progres, ka raportuar se pakoja me shumë material shpërthyes, është lënë në rrugë.