Shpiket “autolarja” edhe për njerëz

Shpiket “autolarja” edhe për njerëz

Deri më tani ne kemi ditur vetëm për autolarje për veturat tona. Kur është fjala për finlandezin Matti Paaso, situata mund të ndryshojë tani. Ai ka reklamuar një autolarje për njerëz të ashtuquajtur “Humanwash”!

Është një ide shumë e zgjuar e finlandezit që mund të ndihmojë shumë njerëz. Ideja për “Humanëash”, finlandezit 70-vjeçar Matti i kishte lind tre vite më parë.

Si funksionon “Humanwash”:

Makina për larjen e njerëzve është një pajisje që është ngjitur pranë një dushi. Për shkak të dizajnit të pajisjes nuk është i përshtatshëm për vaska ose dush kabina me vaskë, por vetëm për dushe me hapësirë të mjaftueshme. “Humanëash” përbëhet nga një kolonë në të cilën është bashkangjitur një furçë e madhe me thera të buta, lartësia e së cilës është e rregullueshme, informon Shtegu.com. Sipas Mattit, makina është drejtuar “nga dy motorë, njëri për furçë, njëri për lëvizjen vertikale”. Ai që është duke u larë, duhet të mbajë trupin kundër furçës dhe pastrohet automatikisht. Se si funksionon kjo në praktikë shihet qartë në video.