Shtetet evpropiane rrisin kufizimet e Covid

Shtetet evpropiane rrisin kufizimet e Covid

Një numër vendesh evropiane kanë forcuar kufizimet e Covid përpara Krishtlindjes pas një rritje të infeksioneve në javët e fundit.

Hollanda ka hyrë në një bllokim pesë-javor, me dyqane jo thelbësore, teatro dhe palestra të mbyllura përkohësisht.

Gjermania, ndërkohë, do të hyjë në një bllokim të vështirë nga e mërkura pasi numri i infeksioneve ka arritur nivele rekord.

Franca ka hequr bllokimin e saj, por masat e përhapura mbeten në fuqi pasi shkalla e infeksioneve është akoma e lartë.

Italia, Spanja, Franca dhe Britania e Madhe janë ndër vendet që kanë regjistruar numrin më të lartë të rasteve gjatë pandemisë./Insajderi.com

BBC News