Shumë nga efektet e ndryshme klimatike janë të pakthyeshme

Shumë nga efektet e ndryshme klimatike janë të pakthyeshme

Nivelet e detit janë rritur në një masë më të madhe vit pas viti, dhe Paneli Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike vlerëson se ato mund të rriten me një metër ose më shumë në fund të këtij shekulli, shkruan Business Insider.

Siç ka treguar National Geographic në vitin 2013, nivelet e detit do të rriteshin për 216 metra nëse i gjithë akulli i tokës në planet do të shkrihej.

Kjo do të riformësojë në mënyrë dramatike kontinentet dhe do të mbyteshin shumë nga qytetet më të mëdha të botës.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=VbiRNT_gWUQ” /]