Shumë shpejt në Gjermani mund të jetë e jashtë ligjshme të mos shëtisni qenin tuaj

Shumë shpejt në Gjermani mund të jetë e jashtë ligjshme të mos shëtisni qenin tuaj

Këtë javë, Ministrja gjermane eUshqimit dhe Bujqësisë Julia Klöckner propozoi një urdhëresë të mirëqenies së kafshëve: një mandat për të shëtitur qenin e tij dy herë në ditë.

Urdhri do të kërkonte që qentë “të lejohen të ushtrojnë jashtë të paktën dy herë në ditë për një total prej të paktën një orë,” sipas ministrisë. “Kjo është për të siguruar që qenve u jepet ushtrime dhe kontakte të mjaftueshme me stimujt mjedisorë.”

“Kafshët shtëpiake nuk janë lodra përkëdhelëse – nevojat e tyre duhet të merren parasysh”, – tha Klöckner. Ministria sugjeroi që stërvitja mund të merrte formën e një shëtitjeje ose ta lini qenin të vraponte jashtë.

Nuk është e qartë nëse rregullat e propozuara kanë për qëllim shtytjen e pronarëve të qenve të zakonshëm për t’u dhënë kafshëve të tyre më shumë stërvitje, apo nëse masat me të vërtetë synojnë prodhuesit e qenve komercialë. /Insajderi.com

Burimi: The Guardian