Si një sallam i kafshuar e nxori zbuluar shqiptarin nëntë vjet pasi kreu një plaçkitje?

Si një sallam i kafshuar e nxori zbuluar shqiptarin nëntë vjet pasi kreu një plaçkitje?
Burimi i fotografisë: Nordrhein-Westfalen police

Policia gjermane thotë se kanë zgjedhur një rast të një plaçkitjeje që ka ndodhur para nëntë vjetësh, dhe fajtori do ia hidhte po të mos ishte ADN-ja e tij e mbetur në një sallam të kafshuar.

Autoritetet thane se ADN-ja e gjetur përputhej me atë të një burri të arrestuar në Francë për një krim që nuk kishte lidhje me këtë, njofton The Guardian, transmeton Insajderi.

Policia në qytetin perëndimor të ScWelm tha të enjten se sallami i përkiste viktimës dhe i dyshuari – një shtetas shqiptar 30-vjeçar – dukej se e kishe kërkuar sallamin pak gjatë plaçkitjes në Gevelsberg në mars të vitit 2012.

Oficerët nga forca Nordrhein-Westfalen thanë në një deklaratë se modeli i ADN-së nuk prodhoi një fajtor të drejtpërdrejtë në atë kohë, por që krahasimet automatike me bazat e të dhënave ndërkombëtare çuan në një lidhje më vonë.

Lidhja u bë pasi policia franceze mori një mostër ADN-je nga një burrë i përfshirë në një krim të dhunshëm që përputhej me mostrën e vjedhjes, duke njoftuar hetuesit.

Sidoqoftë, afati i parashkrimit të vjedhjes ka skaduar, që do të thotë se i dyshuari nuk ka gjasa të ekstradohet në Gjermani. Policia e Schwelm tha se i dyshuari mbetet i lirë. /Insajderi.com