Sipërmarrësi i Coca-Colës, në gjyq për ngacmin seksual, i detyruar të paguajë shumën marramendëse

Sipërmarrësi i Coca-Colës, në gjyq për ngacmin seksual, i detyruar të paguajë shumën marramendëse

Sipërmarrësi grek i Coca-Colës, Alkiviades David, është paditur nga një punëtore për ngacmim seksual.

Ai do të paguajë në gjyq 11 milionë dollar për ngacmime seksuale në ambientet e punës.

Ka qenë një nënë sigle 42-vjeçare e cila e paditur Alkiviades David i cili ka fabrikat e shisheve të Coca Colës me pretendimin se ishte shkarkuar atë vetëm se kishte refuzuar dëshirën e tij për marrëdhënie seksuale.

Gjykata e Kalifornisë i ka dhënë Chasity Jones plot 3.1 milionë dollarë si dëmshpërmblim dhe  8 milionë dollar për dëmin që i është shkaktuar në kushtet e punës. Por në një deklaratë të tij për mediat biznesmeni ka deklaruar se kjo është një shumë qesharake dhe ai nuk do ta paguajë asnjëherë.

Ndërkoha kjo shumë prej 11 milion dollarësh në total është një nga pagesat më të medha për një ngacmim seksual sipas avokates Jones Lisa Bloom.