Skicat e fëmijëve 6 vjeçarë përdoren nga policia për të gjurmuar krimin

Skicat e fëmijëve 6 vjeçarë përdoren nga policia për të gjurmuar krimin

Policia në qytetin Hamm të Gjermanisë Perëndimore po përdor vizatime nga gjashtë vjeçarë për të gjurmuar një shofer mashtrues i cili dyshohet se u përplas përmes një pengese rrugore.

Policia lavdëroi skicat e katër të rinjve, duke thënë se ata ishin zyrtarisht pjesë e hetimit.

Fëmijët po prisnin të kalonin rrugën kur panë shoferin, një grua me flokë të shkurtër bjond.

Shoferi “nuk u kujdes për dëmin e shkaktuar dhe vazhdoi të voziste”, tha policia në Facebook.

Kur fëmijët – Luisa, Romy, Celina dhe Luis – raportuan incidentin tek mësuesja e tyre, ajo i bëri ata që ta skiconin atë dhe ajo më pas informoi policinë.

Postimi i policisë në Facebook ka dy nga skicat, por një tjetër me sa duket tregon shoferin në më shumë detaje.

Lexuesit ishin plot lëvdata për katër detektivët që lulëzonin. “Super fëmijë!” disa shkruanin, dhe dy sugjeruan që skicat ishin më të dobishme sesa imazhet e mbikëqyrjes video.

Banori lokal Michael Schulte shkroi: “Veprim i frikshëm nga fëmijët. Ata nuk shikojnë larg, por veprojnë. Shumë të rritur mund të mësojnë nga shembulli i fëmijëve”.

Hamm është afër Dortmund, në rajonin industrial Ruhr të Gjermanisë./Insajderi.com

BBC News