Spanja po regjistron personat që e refuzojnë vaksinën

Spanja po regjistron personat që e refuzojnë vaksinën

Spanja do të krijojë një regjistër të njerëzve që refuzojnë të vaksinohen kundër koronavirusit dhe ta ndajnë atë me kombet e tjera të Bashkimit Evropian, ka thënë ministri i shëndetësisë.

Salvador Illa tha se lista nuk do të bëhet e arritshme për publikun ose për punëdhënësit.

Ai tha se mënyra për të mposhtur virusin ishte “të vaksinojmë të gjithë ne – sa më shumë aq më mirë”.

Spanja ka qenë një nga vendet në Evropë më e prekur nga virusi./Insajderi.com

BBC News