Spanja rrit masat parandaluese ndaj Covid-19

Spanja rrit masat parandaluese ndaj Covid-19

Spanja ka shpallur një gjendje të jashtëzakonshme kombëtare dhe ka vendosur ndalim qarkullimi natën në një përpjekje për të ndihmuar në kontrollin e një rritje të re në infeksionet Covid-19.

Kryeministri Pedro Sánchez tha se ora e ndalimit, midis orëve 23:00 dhe 06:00, do të hyjë në fuqi të dielën.

“Nën masat e urgjencës, autoritetet lokale mund të ndalojnë udhëtimin midis rajoneve”, tha ai.

Sánchez tha se ai do t’i kërkojë parlamentit të miratojë një zgjatje të rregullave të reja nga 15 ditë në gjashtë muaj.

Spanja u godit rëndë gjatë valës së parë të pandemisë në fillim të këtij viti dhe vendosi një bllokim shumë më kufizues, një nga më të ashprit në botë.

Si shumë rajone të tjera evropiane, megjithatë, ajo është goditur nga një valë e dytë e infeksioneve./Insajderi.com