Spanja thotë se 52 emigrantë janë ngjitur mbi murin në enklavën e tyre afrikane

Spanja thotë se 52 emigrantë janë ngjitur mbi murin në enklavën e tyre afrikane

Autoritetet spanjolle thonë se 52 emigrantë janë ngjitur përmbi një mur të mbrojtur, për të u futur në enklavën e Melilla të Afrikës së Veriut të Spanjës nga Maroku.

Një zyrtar me Ministrinë e Brendshme të Spanjës në Melilla thotë se katër oficerë policie dhe një emigrant kanë pësuar lëndime të lehta pasi grupi e ka kaluar murin e lartë rreth agimit të dielën.

Zyrtari foli me kushtin e anonimitetit, në përputhje me rregullat e qeverisë.

Afërsia e Spanjës me Afrikën Veriore e ka bërë atë një objektiv për migrantët që përpiqen të arrijnë Bashkimin Evropian. Migrantët përpiqen të hyjnë ose në tokë nëpërmjet dy enklavave të Afrikës Veriore të Spanjës ose duke kaluar Detin Mesdhe në anije të vogla.

Spanja u bë pika kryesore e hyrjes në Evropë vitin e kaluar, me rreth 60,000 emigrantë që vinin në mënyrë të parregullt, pothuajse të gjitha prej tyre nga deti.