Spektatorët spanjollë protestojnë për mungesën e distancimit social – Opera anulohet

Spektatorët spanjollë protestojnë për mungesën e distancimit social – Opera anulohet

Shtëpia kryesore e operës në Spanjë është kritikuar pasi një shfaqje duhej të anulohej mes protestave me zë të lartë nga spektatorët që ankoheshin për mungesën e distancës sociale në vendet e rrethit të sipërm, shkruan CBS News, transmeton Insajderi.

Videot e shpërndara në internet nga disa të pranishëm në shfaqjen e së dielës të Giuseppe Verdi “Un ballo in maschera” në Teatrin Mbretëror në Madrid treguan disa rreshta të plotë në platformën më të lartë dhe më të lirë të audiencës, ndërsa pjesëmarrja në zonën e dyshemesë ku ulëset kishin çmime më të larta ishte zvogëluar duke lënë vende bosh.

Shfaqja u anulua pas duartrokitjeve dhe britmave gjatë performancës dhe pavarësisht se teatri zhvendosi disa spektatorë dhe ofroi të kthente vlerën e biletave të tyre, tha Teatri Mbretëror në një deklaratë.

Teatri, i cili ka nisur një hetim mbi incidentin, tha se pjesëmarrja ishte zvogëluar në 905 vende, ose 51.5% të totalit, për shkak të pandemisë së Coronavirusit.

Rregullat aktuale në Madrid kufizojnë shfaqjet kulturore në 75% të audiencës. /Insajderi.com