Suedia merr vendim për azilin e 106 vjeçarës

Suedia merr vendim për azilin e 106 vjeçarës

Suedia ndryshoi sot qëndrim duke lejuar Bibikahl Uzbeki, një afgane 106-vjeçare e sëmurë dhe pothuajse e verbër, për të qëndruar në vendin nordik, ndërkohë që kishte hedhur poshtë kërkesën për azil.

“Nga ana humanitare, do të ishte tronditëse ta detyrosh të rikthehet në vendin e saj të lindjes”, theksoi në një komunikatë Gjykata e Migracionit në Goteborg.

Në muajin maj, zyra e migracionit hodhi poshtë kërkesën për azil të 100-vjeçares, e cili e apeloi vendimin.

Institucioni, që ka si parim të mos komentojë rastet e veçanta, kishte theksuar për të përditshmen “Svenska Dagbladet” se një moshë e madhe nuk e justifikon një mbrojtje.

Zyra e migracionit theksoi në faqen e saj të internetit, se meqenëse situata në Afganistan vazhdon të jetë e rëndë, konflikti nuk ka arritur në një nivel të tillë që çdo afgan të mund të marrë një leje qëndrimi, përcjell Atsh.

Rasti i Bibikahl Uzbeki preku opinionin publik suedez që kërkoi një favor për këtë grua të lindur në vitin 1910 dhe udhëtimi i të cilës në mbarë Evropën ishte njoftuar nga shtypi ndërkombëtar.