Sulmet, Reagon lideri suprem i Iranit

Sulmet, Reagon lideri suprem i Iranit

Udhëheqësi Suprem i Iranit Ayatollah Ali Khamenei ka reaguar pas sulmit ndaj dy bazave amerikane. Ai tha në një deklaratë se “ky rajon nuk e pranon praninë e SHBA” dhe se Irani i dha SHBA “një shuplakë në fytyrë natën e kaluar”.

Duke folur para një sallë të mbushur, Khamenei vlerësoi gjeneralin Qasem Soleimani, duke e quajtur atë “të guximshëm” duke shtuar, ai “nuk kishte frikë”.

Shumë në audiencë u panë duke qarë dhe duke brohoritur me zemërim gjatë gjithë fjalimit të tij.

Khamenei tha se vdekja e Soleimani do të thotë “revolucion i gjallë”.

“Aksioni ushtarak në këtë mënyrë, nuk është i mjaftueshëm. Ajo që ka rëndësi është se prania e Amerikës, që është një burim korrupsioni në këtë rajon, duhet të marrë fund “, tha ai më tej.

Khamenei gjithashtu tha se Amerika u përpoq ta përshkruaj Soleimanin si një “terrorist” i cili ishte “i padrejtë dhe i padrejtë”.

“Populli i Iranit dha një përgjigje shtypëse,” tha Khamenei, ndërsa turma brohoriste, “Vdekja për Amerikën”.