Tajvani legalizon martesën me të njëjtën gjini

Tajvani legalizon martesën me të njëjtën gjini

Gjyqtarët tajvanezë të mërkurën kanë vendosur në favor të legalizimit të martesave të seksit të njëjtë, raporton BBC.

Me këtë hap, Tajvani është bërë edhe vendi i parë në kontinentin aziatik që ndërmerr një veprim të tillë.

Gjykata e Lartë e Shtetit ka vendosur që t’iu dalë kundër ligjeve ekzistuese, në të cilat thuhet se martesa mund të ndodh vetëm në mes një burri e një gruaje.

Tani parlamenti detyrohet që t’i amendamentojë ato ligje dhe të përpilojë legjislacion të ri që i përshtatet këtij vendimi.