Talebanët nuk e duan paqen me qeverinë afgane

Talebanët nuk e duan paqen me qeverinë afgane

Pas një jave të gjatë negociatash, talebanët dhe qeveria afgane nuk po arrijnë t’i japin fund konfliktit të tyre të gjatë, e cila la mijëra njerëz të vrarë, raporton CNN, transmeton Insajderi.

Mosmarrëveshjet jo vetëm për armëpushim, por edhe për gjëra themelore, lë shumë pak shpresë për paqe e qetësi në një vend të shkatërruar nga lufta.

Këto negociata, janë rezultat i një marrëveshje mes Talebanëve dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të arritur në shkurtin e këtij viti, marrëveshje që parasheh tërheqjen graduale të focave të huaja ushtarake nga Afganistani.

Me gjithë këto përpjekje, talebanët nuk duan të bien dakord për një armëpushim, vetëm në javën e kaluar, u vranë rreth 40 njerëz nga sulmet e tyre. /Insajderi.com