Prokurori i Përgjithshëm, Sotir Tsatsarov, ka urdhëruar një hetim në të gjitha shtëpitë e pritjes në territorin e Bullgarisë, të financuara nga Fondi Europian Bujqësor për Zhvillimi" />

Të gjitha shtëpitë e pritjes, të financuara nga BE-ja nën hetim

Të gjitha shtëpitë e pritjes, të financuara nga BE-ja nën hetim

Prokurori i Përgjithshëm, Sotir Tsatsarov, ka urdhëruar një hetim në të gjitha shtëpitë e pritjes në territorin e Bullgarisë, të financuara nga Fondi Europian Bujqësor për Zhvillimin Rural dhe mbi të gjitha, nëse ato përdoren si shtëpi pritjeje.

Fillimi i hetimit ka nisur disa ditë pas publikimeve të shumta të mediave se shtëpitë e pritjes nuk përdoreshin për akomodimin e turistëve por për qëllime të ish-zëvendësministrit të Ekonomisë, Alexander Manolev dhe nga familjarë të anëtarëve të Partisë Socialiste.

Një hetim tjetër është urdhëruar edhe për përdorimin e makinave të financuara nga fondet e BE-së.