Të gjitha ushqimet që nuk duhet të hani pas një sesioni ushtrimesh

Të gjitha ushqimet që nuk duhet të hani pas një sesioni ushtrimesh

Kushdo që ka kryer një sesion ushtrimesh, të paktën njëherë ka menduar se meriton një shpërblim – si një picë apo një cope tortë.

Por mendohuni sërish! Ju keni nevojë për ushqim për të rikthyer energjinë tuaj, të ndërtoni muskuj dhe të nxitni metabolizmin tuaj, por ushqimi i gabuar mund të zhbëjë gjithë atë mund dhe punë efektive që bëtë.

Vaktet që janë më të rënda për t’u tretur ose të mbushura me yndyrë, mund të bëjnë dëm serioz, pikërisht në momentin që trupi juaj ka nevojë të rimarrë veten.

Më poshtë gjeni të listuar ushqimet që duhet të mënjanoni veçanërisht pasi keni përfunduar një seision të suksesshëm ushtrimesh:

 • Ushqimet pikante
 • Lëngjet me sheqer dhe gaz,
 • Proteina të rënda si psh.: bifteku,
 • Ushqimet e fërgura,
 • Çokollata,
 • Ushqimi i shpejtë,
 • Karbohidratet të thejshta si psh.: buka e bardhë,
 • Pijet e sportit (ato që reklamohen si të stërmbushura me elektrolite),
 • Perimet e gjalla,
 • Ushqimet me përbërje të lartë të fibrave,
 • Ëmbëlsira dhe karamele,
 • Vezë të fërguara dhe

E rekomanduar: Gabimet që nuk po ju lënë të ndërtoni muskuj si duhet  /Insajderi.com

Burimi: Eat This, Not That