Të hënën do të shfaqen mbi horizont Jupiteri dhe Venusi

Të hënën do të shfaqen mbi horizont Jupiteri dhe Venusi

Të hënën do të shfaqën të dy planetet mbi horizont, Jupiteri dhe Venusi, ata do të shfaqën së bashku në jug-lindje dhe do të duken sikur yje të ndritshme.

Në Mbretërinë e Bashkuar, koha më e mirë e shikimit do të jetë 40 minuta para lindjes së diellit.

Katër galeritë e Jupiterit do të jenë të dukshme, nevojiten qiej të pastër, shkruan bbc.

Planetet do të shihen më së miri në gjersinë mes të veriut në të gjithë botën, përfshirë Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA-në veriore.

Vëzhguesit duhet të kenë një pamje të pandërprerë në jug-lindje, pasi planetet do të jenë shumë të ulëta në qiell.