Të huajt duhet të paguajnë më shumë për rrugët zvicerane

Të huajt duhet të paguajnë më shumë për rrugët zvicerane

Për zviceranët edhe të huajt, vinjeta e autostradave kushton 40 franga. Megjithatë, ata që jetojnë në Zvicër gjithashtu paguajnë taksa për rrugët nacionale. Kurse të huajt që vijnë nga jashtë janë kursyer.

Por, 40 franga për të udhëtuar nëpër Zvicër nuk janë të mjaftueshme për mysafirët nga jashtë, thotë Thierry Burkart, deputet i FDP-së dhe nënkryetar i TCS-së, përcjell albinfo.ch.

“Sistemi i sotëm është i padrejtë”, thotë ai për “SonntagsBlick”. Ai dëshiron t’i besojë Këshillit Federal me një propozim për të futur një sistem të ri, “me të cilin automjetet me targa të huaja do të duhet të paguajnë një taksë më të lartë rrugore”.

Që kjo të jetë e mundur, do të duhej një e-vinjetë, e cila ka qenë prej kohësh e debatuar. Çmimi i tyre do të rritet, por taksat e automjeteve do të jenë pjesë e shoferëve të automjeteve zvicerane. Sipas gazetës, rreth 170 milionë franga zvicerane mund të futeshin në fondin rrugor.