Terroristi që kishte vrarë 51 njerëz në xhamitë e Zelandës së Re, po planifikonte sulm edhe mbi një xhami tjetër

Terroristi që kishte vrarë 51 njerëz në xhamitë e Zelandës së Re, po planifikonte sulm edhe mbi një xhami tjetër

Në viitn 2019 një person kishte vrarë 51 besimtarë myslimanë në dy xhami të Zelandës së Re, krimin e kishte publikuar në internet.

Brenton Tuarant, po planifikonte edhe një xhami të tretë për të shkaktuar më shumë viktima, raporton BBC, transmeton Insajderi.

Australiani ka pranuar fajësinë për 51 akuza për vrasje, 40 përpjekje për vrasje dhe një akuzë për terrorizëm.

Tarko, 29 vjeç, përballet me burg të përjetshëm, ndoshta pa kusht lirie, një dënim i tillë nuk është shqiptuar më parë në Zelandën e Re.

Ai së pari udhëtoi në xhaminë Al Noor, duke gjuajtur me njerëz që marrin pjesë në lutjet e së premtes. Ai pastaj shkoi rreth 5 km) në xhaminë e Linwood dhe vrau më shumë njerëz .

Sulmi dërgoi valë shoku në të gjithë botën dhe bëri që Zelanda e Re të bënte ndryshime të shpejta në ligjet e saj për armë. /Insajderi.com.