Në kuadër të bashkëpunimit Maqedoni-Serbi, në Shkup po mbahet forumi afarist mes përfaqësuesve të të dyja shteteve, raporton AA.

Drejtor" />

Themelohet Këshilli afarist Maqedoni-Serbi

Themelohet Këshilli afarist Maqedoni-Serbi

Në kuadër të bashkëpunimit Maqedoni-Serbi, në Shkup po mbahet forumi afarist mes përfaqësuesve të të dyja shteteve, raporton AA.

Drejtoresha e Odës Ekonomike të Maqedonisë (OEM), Jelisaveta Georgieva tha se ky takim është realizuar me qëllim të avancimit të bashkëpunimit i cili sipas saj ka tendenca të rritjes.

Ajo informoi më tej se Serbia është partneri i tretë tregtar i Maqedonisë për sa i përket këmbimit tregtar, i cili sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë shënon rritje të vazhdueshme.

“Këmbimi i përgjitshëm është 700 milionë dollarë amerikan. Rreth 200 milionë janë nga eksporti dhe rreth 500 milionë nga importi. Ajo që është paraqitur nga komunitetet e biznesit si mjaft e rëndësishme është rrjetizimi i bizneseve dhe integrimi në tregjet e treta. Këtë në fakt jemi duke e bërë në kuadër të Forumit Investues të Odave i cili është themeluar nga shtetet e Ballkanit Perëndimor”, tha Georgieva.

Ajo shtoi se nga eksportet e Maqedonisë në Serbi dominojnë prodhimet nga sektori i bujqësisë, mjekësisë dhe degë të tjera, ndërsa Maqedonia nga Serbia ka importuar kryesisht hekur, çelik, duhan, industri bujqësore dhe energji elektrike.