fbpx

Tre gjimnazistet shqiptare, fituese në garën ndërkombëtare të teknologjisë

Tre gjimnazistet shqiptare, fituese në garën ndërkombëtare të teknologjisë

‘GjejZâ’ është një aplikacion që ndihmon gratë shqiptare me qasje në burimet e nevojshme për t’i ndihmuar ato të kapërcejnë pasojat e dhunës me bazë gjinore.

‘GjejZâ’, aplikacioni i grupit D3c0ders, përfaqësuar nga 3 vajza gjimnaziste që u vjen në ndihmë grave dhe vajzave të dhunuara, me të cilin Shqipëria u përfaqësua në konkursin Technovation Challenge në Silicon Valley, San Francisco u shpall fitues.

Ambasada amerikane në Tiranë ka përgëzuar gjimnazistet për fitoren e kupës së vendit të parë në Samitin Technovation Girls World Pitch.

“Urime ekipit D3c0ders të Këndit Amerikan në Tiranë dhe udhëheqëses së tyre Matilda Vangjeli për fitoren e kupës së vendit të parë në Samitin Technovation Girls World Pitch. Vajzat krijuan GjejZa, një aplikacion që ndihmon gratë të luftojnë dhunën me bazë gjinore. Ju lumtë vajza! Ju i bëtë shqiptarët krenarë dhe treguat me të vërtetë fuqinë e vajzave! Rinia udheheq”, -thuhet në faqen zyrtare të ambasadës amerikane në Tiranë.

GjejZâ është një aplikacion që ndihmon gratë shqiptare me qasje në burimet e nevojshme për t’i ndihmuar ato të kapërcejnë pasojat e dhunës me bazë gjinore.

Çdo vit, më 12 gusht, Shtetet e Bashkuara bashkohen me pjesën tjetër të botës në përkujtimin e Ditës Ndërkombëtare të Rinisë. Këtë vit shënohet 20 vjetori i Ditës së parë Ndërkombëtare të Rinisë, e cila u krijua në 1999 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara.