TripAdvisor paralajmëron përdoruesit për hotelin në Tajlandë që arrestoi konsumatorin për shkak të vlerësimit negativ

TripAdvisor paralajmëron përdoruesit për hotelin në Tajlandë që arrestoi konsumatorin për shkak të vlerësimit negativ

TripAdvisor ka paralajmëruar për një hotel tajlandez që bëri një ankesë ligjore kundër një klienti për vlerësime negative, duke rezultuar në arrestimin e tij.

Wesley Barnes, i cili është një shtetas amerikan, kishte postuar disa rishikime të ashpra të Sea Vie3 Resort në faqen e shqyrtimit të udhëtimit.

Ai më pas u arrestua dhe u akuzua sipas ligjeve të rrepta anti-shpifje të Tajlandës. Ai më vonë u la i lirë pasi bëri një falje publike.

Tani TripAdvisor ka kthyer përgjigje.

Saga duket se kishte mbaruar kur Z. Barnes u largua nga Tajlanda javën e kaluar.

Por TripAdvisor ka thënë fjalën e fundit duke lënë një njoftim paralajmërues në faqen e hotelit.

“Ky hotel ose individë të lidhur me këtë hotel ngritën kallëzime penale kundër një përdoruesi të TripAdvisor në lidhje me udhëtarin që shkruante dhe postonte komente në internet. Si rezultat, recensenti kaloi kohë në burg”, thotë ai.

“Hoteli mund të ketë ushtruar të drejtat e tij ligjore sipas ligjit vendor, megjithatë, është roli ynë t’ju informojmë kështu që mund ta merrni parasysh këtë kur hulumtoni planet tuaja të udhëtimit”, shton ajo./Insajderi.com

BBC News