“Trump ka qenë nxitësi i dhunës në Capitol Hill”

“Trump ka qenë nxitësi i dhunës në Capitol Hill”

Senatorëve në gjyqin e dytë të fajësimit të Donald Trump u është shfaqur video e re dramatike e një sulmi nga mbështetësit e tij në Capitolin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Duke përdorur fjalët dhe cicërimet e vetë, Trump-it kundër tij, demokratët që ndjekin çështjen argumentuan se ai kishte vepruar si “nxitës i përgjithshëm” i dhunës.

Pamjet e sigurisë të pa publikuara treguan gjithashtu se si protestuesit e afërt erdhën te ligjvënësit amerikanë, raporton BBC.

Policia brenda u tregua e dëshpëruar duke futur politikanët në siguri, nganjëherë brenda oborreve të protestuesve që hynin në dhomat e ndërtesës.

Në një zhurmë të madhe, zyrtarët e sigurisë u dëgjuan duke kërkuar mbështetje dhe duke thënë se si turmat po përdornin armë si shkop dhe gaz lotësjellës kundër tyre.

Delegati Stacey Plaskett, duke paraqitur prova, argumentoi se ish-presidenti kishte “inkurajuar qëllimisht” dhunën dhe “vuri një shënjestër në shpinë” të figurave të larta, duke përfshirë Zëvendës-Presidentin e tij Mike Pence. /Insajderi.com