Trump kërkon rinumërim të votave në Wisconsin

Trump kërkon rinumërim të votave në Wisconsin

Presidenti Donald Trump do të kërkojë një rinumërim të pjesshëm të votave në shtetin Wisconsin, të cilin rivali i tij Joe Biden parashikohet të fitojë me 20,000 vota.

Disa orë para një afati të mërkurën, fushata Trump tha se dëshironte një rinumërim në qarqet Milëaukee dhe Dane, duke pretenduar parregullsi.

Trump ka bërë pretendime të pabazuara për mashtrim dhe duke refuzuar të nisë një dorëzim.

Biden thotë se shtyrja e tranzicionit do të dëmtojë përgjigjen pandemike të SHBA.

Fushata Trump ka ngritur një mori gjyqesh që kundërshtojnë rezultatet në shtetet kryesore, megjithëse zyrtarët e zgjedhjeve thonë se nuk ka prova të parregullsive.

Pavarësisht nga mungesa e provave, deri në gjysma e votuesve republikanë besojnë se pretendimi i presidentit se zgjedhjet ishin manipuluar kundër tij, sugjeron një sondazh i Reuters / Ipsos.

Presidenti i zgjedhur Biden, një demokrat, parashikohet të ketë fituar votën e popullit me më shumë se 5.6 milion vota – 3.6 pikë përqindje. Në sistemin e kolegjit elektoral të SHBA që vendos presidencën, ai ka 306 vota kundrejt 232 të Z. Trump./Insajderi.com

BBC News