Trump kishte bërë dhurata financiare në të kaluarën për demokratët, tashmë rivalë në zgjedhjet presidenciale

Trump kishte bërë dhurata financiare në të kaluarën për demokratët, tashmë rivalë në zgjedhjet presidenciale

Presidenti amerikan, Donald Trump, sipas WashingtonPost, ka përkrahur financiarisht fushatat e Kamala Harris dhe Joe Biden në te kaluarën.

Para se të hynte në politikë, Donald Trump dhuroi 6.000 dollarë për fushatën e Kamala Harris për rizgjedhje të saj, sa ishte prokurore e përgjithshme në Kaliforni, tregojnë të dhënat e financave të fushatës, raporton WashingtonPost.

Trump i dhuroi 5000 dollarë fushatës së Harris në shtator 2011 dhe 1.000 dollarë në shkurt 2013. Vajza e tij, Ivanka Trump, i dha fushatës së Harris-it 2,000 dollarë në vitin 2014, tregojnë të dhënat.

Si një biznesmen në New York, ai u kishte dhuruar para dy demokratëve, me të cilët ishte përballur dhe do të përballet, pasi siç përmend WashingtonPost në dhuratat e Trump-it ka qenë edhe Hillary Clinton, transmeton Insajderi.

Dhurata për fushatën e Biden ishte në vitin 2001, me vlerë 1000 dollarë. Por, në vitin 2010, shënimet e financave të fushatës tregojnë që Trump filloi të dhurojë pothuajse ekskluzivisht për republikanët.

Kjo ndikoi në rritjen e Trump në Partinë Republikane, ku më pastaj në viitn 2016 Trump arrinë të bëhet president i SHBA-ve si kandidat i republikanëve. /Insajderi.com/