“Trump mund ta shkatërrojë NATO-n”

“Trump mund ta shkatërrojë NATO-n”

Donald Trump do ta shkatërrojë NATO’n nëse vazhdon t’u bëjë presion vendeve anëtare të rrisin shpenzimin në mbrojtje, tha një politikan gjerman.

Presidenti amerikan ishte ndër protagonistët kryesorë në këtë Samit të NATO’s, transmeton gazetametro.net

Gjatë takimeve dy ditëshe, Trump sulmoi aleatët që nuk po shpenzojnë sa duhet dhe akuzoi vendet se po e lënë 90% të barrës mbi krahët e taksapaguesve amerikanë.

Kjo sjellje agresive mund të rrënojë gjithë aleancën perëndimore, sipas Ëilly Ëimmer, ish-Sekretari i Mbrojtjes i shtetit.

Ai i tha RT: “Nëse ndonjë qeveri perëndimore evropiane do të ndiqte këto ide Washington’it, do të përziheshin nga aleanca nga vetë populli i tyre.”