Trump nënshkruan projekt-ligjin për ndihma lidhur me Covid

Trump nënshkruan projekt-ligjin për ndihma lidhur me Covid

Presidenti i SHBA Donald Trump ka nënshkruar me vonesë në ligj një projekt-ligj të ndihmave për Covid dhe shpenzimeve, duke shmangur një mbyllje të pjesshme të qeverisë.

Trump më parë kishte refuzuar të nënshkruajë projekt-ligjin, duke kritikuar “shpenzimet e kota” dhe duke bërë thirrje për pagesa më të larta për njerëzit e goditur nga pandemia.

Vonesa do të thoshte që miliona njerëz humbën përkohësisht përfitimet e papunësisë.

Paketa e ndihmës me vlerë 900 miliardë dollarë u miratua nga Kongresi pas muajsh negociatash.

Paketa është pjesë e një pakete shpenzimesh $ 2.3tn që përfshin $ 1.4tn për shpenzimet normale të qeverisë federale.

Ligjvënësit e Partisë Republikane dhe Demokratike i ishin lutur presidentit për ta nënshkruar atë përpara një afati buxhetor të mesnatës të hënën. Nëse ai jo, disa agjenci qeveritare do të duhej të mbylleshin, përveç nëse ligjvënësit mund të miratonin një projekt-ligj./Insajderi.com

BBC News