Trump thotë se nuk do ta lëvizë ambasadën në Jerusalem

Trump thotë se nuk do ta lëvizë ambasadën në Jerusalem

Presidenti amerikan, Donald Trump, gjatë një interviste televizive tha se tash për tash nuk do ta vazhdoj procesin e përkushtimit të tij për lëvizjen e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Jerusalem.

Duke folur mbrëmë në programin televiziv të ish-guvernatorit republikan, Mike Huckabee, presidenti Trump tha se ai nuk do të punojë në planet për lëvizjen e ambasadës, që ishin konsideruar kundërthënëse, derisa të ketë përpjekje të reja për marrëveshjen paqësore ndërmjet izraelitëve dhe palestinezëve.

“Dëshiroj që kjo të ndodhë para se të mendoj për lëvizjen e ambasadës në Jerusalem”, tha Trump gjatë intervistës në rrjetin televiziv, TNB.

“Ne do të marrim vendim në një të ardhme jo të largët”, tha Trump.

Statusi i Jerusalemit është njëra prej çështjeve më të ndjeshme në konfliktin izraelito-palestinez.

Palestinezët e konsiderojnë Jerusalemin si kryeqytet të shtetit të tyre të ardhshëm.

Izraeli e ka aneksuar Jerusalem Lindor dhe e ka shpallur për kryeqytet, por kjo shpallje asnjëherë nuk është pranuar nga komuniteti ndërkombëtar. Shumica e shteteve i kanë ambasadat e tyre në Tel Aviv.

Gjatë fushatës zgjedhore presidenciale të vitit të kaluar, zoti Trump pat shprehur përkushtim për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit dhe për ta lëvizur ambasadën amerikane në këtë qytet.