Trump vazhdon akuzat në Twitter: Janë pranuar dhjetëra mijëra vota ilegale

Trump vazhdon akuzat në Twitter: Janë pranuar dhjetëra mijëra vota ilegale

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, ka lëshuar një varë akuzash të reja në Twitter, me pretendimet e tij se kishte mashtrime në zgjedhje.

Në një nga cicërimat e tij të fundit ai shkruan se ka plotë vota ilegale që janë pranuar dhe janë numëruar në favor të Demokratëve.

“Dhjetëra-mijëra vota janë pranuar ilegalisht pas orës 20:00 të martën në ditën e zgjedhjeve, duke e ndryshuar krejtësisht dhe lehtësisht rezultatin e zgjedhjeve në Pennsylvania dhe në disa vende të tjera ku rezultati ishte i ngushtë. Gjithashtu, dhjetëra-mijëra vota nuk janë lejuar të vëzhgohen”, shkruan Trump në Twitter.

Megjithatë, Trump vazhdon të mos jap prova konkretet se diçka e parregullt ka ndodhur.

Pas postimit të tij, Twitter ka vendosur një mbishkrim te postimet e Trump ku thuhet se “një pjesë ose krejtësisht ky shkrim është i dyshimtë dhe mund të çojë në përfundime të gabuara për zgjedhjet dhe proces të tjera qytetare”.