Turqia dhe Rusia planifikojnë prodhimin e përbashkët të armëve

Turqia dhe Rusia planifikojnë prodhimin e përbashkët të armëve

Synimi i ardhshëm i Turqisë, pas blerjes së sistemit raketor S-400, është një prodhim i përbashkët i sistemeve të mbrojtjes ajrore me Rusinë, tha sot presidenti Recep Tayyip Erdogan.

“Disa thanë se nuk do të jemi në gjendje të marrim S-400 dhe ne nuk do të mund t’i vendosim ato në territorin tonë, por ata filluan të vijnë. Disa thonë se është e gabuar. Por qëllimi ynë i ardhshëm është prodhimi i përbashkët me Rusinë, “tha Erdogan  me rastin e trevjetorit të përpjekjes së dështuar të grusht-shtetit në Turqi