Twitter ia bllokon përgjithmonë llogarinë Donald Trumpit

Twitter ia bllokon përgjithmonë llogarinë Donald Trumpit

Presidentit në largim të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, i është shlyer përgjithmonë llogaria në rrjetin social Twitter.

Sipas Twitter, pezullimi i llogarisë është bërë për shkak të rrezikut për nxitje të mëtejme të dhunës.

“Pas rishikimit të postimeve të fundit nga Donald Trump dhe kontekstit rreth këtyre postimeve ne kemi vendosur që t’ia pezullojmë përgjithmonë llogarinë për shkak të rrezikut për nxitje të mëtejme të dhunës”, njofton rrjeti social.

Pas protestuesit e dhunshëm, mbështetës të Trumpit, sulmuan më 6 janar Kongresin amerikan, Twitter njoftoi për pezullimin prej 12 orëve të llogarisë së presidentit, për shkak se siç u tha, ai kishte bërë postime që përbënin shkelje të politikës së kësaj platforme të integritetit civil.

Më 8 janar, presidenti Trump bëri dy postime në Twitter, të cilat, sipas kësaj platforme sociale, kishin përmbajtje që paraqisnin shkelje të politikës së “Glorifikimit të Dhunës” të kësaj kompanie./Insajderi.com