Udhëheqësi që bëri shprëndarjen e vaksinave Covid pranon gabimet e tij në shprëndarjen e vaksinës

Udhëheqësi që bëri shprëndarjen e vaksinave Covid pranon gabimet e tij në shprëndarjen e vaksinës

Udhëheqësi i ngarkuar me shpërndarjen e vaksinave Covid në SHBA ka pranuar se ai dështoi në numrin fillestar të dozave të premtuara shteteve.

Gjeneral Gustave Perna, kreu i Operacionit Ëarp Speed, tha se ai mori “përgjegjësinë personale për keq komunikimin” te guvernatorët e shtetit.

Më shumë se një duzinë shtetesh kanë shprehur alarmin për një ulje të numrit të pritur.

Dozat e Pfizer-BioNTech po përhapen pas miratimit – dhe një vaksinë Moderna tani është aprovuar gjithashtu.

SHBA ka regjistruar më shumë se 17.5 milion nga 76 milion infeksione të konfirmuara globalisht që nga fillimi i pandemisë, së bashku me 315,000 vdekje. Të dy janë numrat më të lartë në botë, sipas hulumtimit të Universitetit Johns Hopkins./Insajderi.com

BBC News